torsdag 10 oktober 2019

Vi lanserar en ny kampanj!


Idag den 10.10 är det Världsdagen för psykisk hälsa. Dagen uppmärksammas på olika sätt runtom i världen, och vi vill synliggöra psykisk hälsa och ohälsa genom att lansera en ny kampanj. Med kampanjen vill vi även uppmärksamma att Psykosociala förbundet firar 35 år detta år.
"Psykisk hälsa för alla" är namnet på vår kampanj, och den pågår ett år framåt, med start idag. Vi vill sätta fokus på den viktiga inre hälsan som varierar under livets gång. 

Hälften av alla finländare går igenom en period av psykisk ohälsa under sin livstid, och varje gång påverkar det många runt omkring. Anhöriga och närstående till personer med psykisk ohälsa är själva i riskzonen och vart fjärde barn är barnanhörig. De flesta sjukskrivningarna i Finland beror numera på någon form av psykisk ohälsa.
Du och jag, och alla runt omkring oss är värda att få må bra. 


Vill du bidra till kraft, styrka och hopp för dem som just nu behöver det?
Donera till insamlingen genom att ringa till våra insamlingsnummer:
06000-55010 (du bidrar med 10 euro)
06000-55020 (du bidrar med 20 euro)
Eller genom att göra en inbetalning till insamlingskontot FI40 1745 3000 2190 40 med referens 33080. Obs! Använd alltid referensnumret vid inbetalning!
Medlen används för barn, ungdomar och vuxna som berörs av psykisk ohälsa. Stipendier kan sökas för rehabilitering, utbildning, fritidsaktiviteter och rekreation.

Tack för ditt stöd.
 På vår hemsida www.fspc.fi kan du läsa mycket mer om kampanjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar