måndag 15 februari 2021

Sökes: Unga vuxna med bipolär sjukdom

 Är du 20-30 år och har erfarenheter av hur det är att leva med bipolär sjukdom? Då kanske det här kan vara något för dig:

Under vårvintern skrivs en magisteravhandling vid Helsingfors universitet, vars rubrik är: "Unga vuxnas upplevelser av hur bipolär sjukdom påverkat deras liv: en narrativ studie med fokus på studier och arbetsliv". Syftet med avhandlingen är att undersöka hur bipolär sjukdom påverkat unga vuxnas liv genom att höra deras egna berättelser om deras studier och/eller arbetsliv, sociala relationer och mentalvårdstjänster.
Det är Caroline Ingo som skriver avhandlingen, och hon säger så här: "Min förhoppning är att detta skulle bidra till en ökad kunskap och förståelse för sjukdomen och dess påverkan på individens livssituation, samt ge möjlighet till en utveckling av det psykosociala stödet i Finland för personer med bipolär sjukdom. Min målgrupp är personer i åldrarna 20–30 år.
På basis av detta önskar jag hitta frivilliga intervjukandidater i den åldersgruppen som har erfarenheter av hur det är att leva med bipolär sjukdom. Intervjuerna sker på distans på antingen Teams eller Zoom p.g.a. den rådande pandemin. Intervjukandidaterna är anonyma och har rätt att avbryta sitt deltagande i forskningen i vilket skede som helst. Endast jag kommer att ha tillgång till materialet, och det kommer att förstöras efter publiceringen av avhandlingen. P.g.a. etiska principer är det viktigt att intervjukandidaterna inte är inne i någon sjukdomsperiod.
Avhandlingen beräknas bli färdig under våren 2021, vilket innebär att intervjuerna skulle ske under vårterminen 2021. Som tack för medverkan kommer jag även att ge 10€ som ersättning".
Kontaktuppgifter:
e-post: caroline.ingo@helsinki.fi
Tel: 0400963784

Foto: Pixabay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar