tisdag 10 april 2012

Välkommen till Psykosociala förbundets splitternya blogg! Trevligt att du hittade hit!

Vad spännande med alla nya informationskanaler som erbjuds idag! Det finns väldigt många sätt att synas via internet idag och förbundet har nu tre kanaler: vår websida www.fspc.fi, vår facebook sida, och vår nya blogg! Bloggandet är ett populärt sätt att kommunicera på och det finns oändligt antal bloggar på nätet som samlas kring olika teman. Vissa bloggar handlar om hobbyn, andra om barn och familj, och en del fungerar som informationskanaler med mera sakliga inlägg om till exempel journalistik, vetenskap och forskning osv.

Vårt intresseområde är psykiskt välmående och vi engagerar oss kring det. Sociala medier kan ha en enorm drivkraft i olika rörelser. Till och med under vårens presidentval konstaterades sociala medier (t.ex. Facebook) ha en betydelsefull inverkan på hur Finland röstade! Ok vi har inte såpass stora ambitioner : ) men vi hoppas att nå ut till personer som funderar på liknande frågor som oss! Besök gärna vår websida för mera information om förbundet, våra medlemsföreningar, samt information om vår verksamhet bl.a. tidningen Respons och rehabiliteringsverksamheten.

Som en liten översikt om förbundets syften "lånade" jag följande från vår websida:

• Att motverka stigmatisering av psykisk ohälsa genom målmedveten attitydpåverkan, informationsspridning och upplysningsarbete.

• Att påverka i intressefrågor som berör människor med erfarenheter av psykisk ohälsa på regional- riks- och internationell nivå.

• Att erbjuda ändamålsenlig psykosocial rehabilitering för psykiskt funktionshindrade.

Jag hoppas verkligen att ni trivs på vår blogg och uppmuntrar er att skicka in inlägg och kommentarer till fspcblogg@gmail.comMeningen med bloggen är att det ska vara lättläst och lättillgängligt, vi behöver inte oroa oss hur kort eller långt vi skriver, och vi behöver inte oroa oss för stavfel eller ett perfekt språk, det är meningen och budskapet som är viktigt!


Vi behöver varandra!

Johanna Cresswell-Smith

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar