måndag 12 augusti 2013

Videodagböcker sökes!

Rocky. Twilight. Batman. Superhjältar, kamp och vampyrkärlek. Det har vi redan sett, nu vill vi se dig! Du som är mellan 18-29 år och på jakt efter något meningsfullt i livet. Kanske jobb eller studieplats? Drömyrket? Vardagslunken? Hobbyn på heltid? Nu har du chansen att berätta din historia. Hur ser din vardag ut? Skolan som kändes fel? Jobbet du inte fick? Oro? Resultatlös statlig byråkrati? Förväntningar, visioner, magpirr? Din historia är viktig för att du är viktig.

Du får tillgång till en smarttelefon och under några veckor i augusti-september filmar du din vardag med den. Filmklipp från ditt liv med kompisar. Tråkiga stunder och glädjerus. Dina tankar kring skola, jobb, arbetssökningskurser och stöd. En dag kanske fem klipp, en annan ett, en tredje tio. Vi guidar dig under processen och ger tips och idéer vid behov. Sedan sammanställer vi klippen till inslag som läggs upp på Yles hemsida. Vad vill jag studera? Vad är mitt drömjobb? Vad betyder mina vänner för mig? Vilka tankar väcker ordet ungdomsgaranti? Hur kan jag påverka mitt liv?

De ungas berättelse filmas ofta av någon annan, nu är det äntligen du som styr. Ta chansen och gör din röst hörd.

Videodagböckerna produceras av Sus Productions och är en del av Yles höstkampanj Unga.Nu! Ett projekt som jobbar för att stöda ungdomar och motverka utslagning. Unga.Nu startar i slutet av augusti.

Du som är intresserad av att delta eller vill veta mer om projektet, hör genast av dig till info@susproductions.fi eller 0500 590 993.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar