onsdag 21 maj 2014

Mångfald och tolerans

Jag träffade en öppen, ärlig och härlig människa igår. Jeanette Östman, som tillsammans med Johanna Korhonen, är redaktör för boken "Klartext (med all respekt) - ord om sexualitet och kön". Vi pratade om mänskliga rättigheter, ojämlikheter i samhället som borde åtgärdas och hur oerhört viktigt det är att få vara bekväm med sig själv och hela sin personlighet. Och hur oerhört svårt och ångestfyllt det kan vara om man inte är det. På bokens baksida kan man läsa:

"Det är oftast de heterosexuella som får definiera vem som är homo, bi eller trans. Fast inte i den här boken. Här är det vi som tillhör minoriteten som har ordet".

Jeanette är även en av de stora drivkrafterna bakom Jeppis Pride som arrangeras i Jakobstad den 25-26 juli. Hon säger att det är underbart roligt att hela processen speglar en happening som andas öppenhet.
- Jag hoppas att många vill komma med och stå upp för solidaritet och gemenskap.
Jeppis Pride handlar om mångfald, tolerans och jämlikhet. Att alla människor är jämlika, oavsett könstillhörighet eller sexuell läggning. Att alla människor är - just det - människor.
I höstens nummer av Respons finns en längre intervju med Jeanette Östman med. Missa inte det!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar