tisdag 7 januari 2014
Mat påverkar vårt välmående
Just nu talas det mycket om hur mat påverkar vårt välmående. Aftonbladet publicerar i dag en artikel som heter "Mat som skyddar mot depression". Man hänvisar till en grupp forskare vid Harvard universitet som har gjort en omfattande studie på hur vårt välmående förändras beroende på vad vi stoppar i oss. Forskarna kopplar samman risken för depression med inflammationsdrivande mat som sockrade drycker, vitt mjöl och margarin. Man har i tolv år följt 43 685 kvinnor i åldern 50-77 år. De som konsumerade mycket sockrade drycker, vitt mjöl, rött kött och margarin löpte 29 till 41 procent större risk att drabbas av depression än de som åt mat som var mindre inflammationsdrivande. Forskarna betonar samtidigt att inget enskilt livsmedel ensamt kan orsaka en depression. Intressant läsning, även om man kan ifrågasätta rubriken "Slipp depression - drick vin och kaffe". Läs hela artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18128208.ab
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar