tisdag 14 mars 2017

"En minnesvärd helg"

Blogginlägg från anpassningskursen ”Kul för unga” Himos 9-12.3.2017

Hejsan!
Jag har fått äran att göra ett blogginlägg om den roliga och minnesvärda resan till Himos tillsammans med ett härligt gäng människor. Verkligen behövligt att få komma ut i backen och skippa vardagsstressen för några dagar!

Torsdagen den nionde mars startade bussen kl. 17:00 från gamla busstationen. Resan ner till Jämsa där Himos ligger ca 4 - 4 ½ timme bort. Vid ca 21:30 kom vi fram, trötta och hungriga efter en lång bussresa. Det serverades kvällsmål innan vi gick och lade oss för att vila upp oss inför morgondagen.

08:30 på fredagsmorgonen serverades frukost och vid 10:15 åkte bussen till Himos. Vi spenderade hela dagen där fram till halv fyra då vi åkte tillbaka. Det var lite halvmulet och på plusgrader den dagen dock, men det var bra skidväder i allafall, även om det blev extra svettigt och varmt i de tjocka vinterkläderna. Då vi kom tillbaka var det dags för middag. På kvällen hade vi lite lekar och diskussion och pratade om hur dagen varit. Det serverades kvällsmål vid 21:00 och vid 23 skulle det vara tyst i korridorerna. En lyckad dag!
Lördagen gick ut på samma vis, men vi hade idealväder. Skinande sol, lördag, perfekt snö i backen och väldigt mycket folk. Man var tvungen att ta det lugnt i backen för det gick så pass fort för det hade frusit på lite extra under natten. Vi åkte tillbaka vid samma tid, och till kvällen var det dags för bastu och ett vinterdopp i vattnet. Det var premiär för min del, men det krävdes två försök innan jag vågade doppa mig helt. Efter bastubadandet fick vi lyssna på två livshistorier som två av ledarna delade med sig av. Det fick en att tänka till och man kände igen en hel del eftersom alla i gruppen som var med har varit med om samma situation hemma, alltså t.ex en förälder med missbruksproblem och/eller psykisk ohälsa. 20:30 serverades kvällsmål och vid 21:00 var det dags för Melodifestivalens final på the big screen, lyx! Min favoritlåt vann hela köret, men det var inte alla som hurrade dock, för de hade någon annan favorit. Mellon var slut vid 23, och vi gick så småningom och lade oss till sängs efter det.

Vi hade sovmorgon till 09:00 på söndagen och vi hann äta frukost, packa, städa och göra oss i ordning innan bussen skulle åka hemåt vid 12:00. Nu återstod det ca 4h hem innan en riktigt mysig resa var slut. Är glad att jag valde att komma med och man lärde känna en massa nya och härliga människor med goda hjärtan hela bunten. Tack för allt!

Hälsningar,

Nathalie Bäck, skribent

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar