tisdag 11 april 2017

Hälsningar från UNG 2017


På tisdagen den 28 Mars 2017 ordnades ett professionellt evenemang UNG 2017 i Tammerfors som jag, Tobias, deltog i. Det fanns program på båda språken men tyvärr så hade en del av det svenska programmet satts in samtidigt. Jag deltog också i evenemanget på grund av att i början av januari blev jag tillfrågad av Frida Westerback som jobbar på Mathilda Wrede-Institutet, om jag ville vara med i en workshop om hur unga bemöts inom välfärdstjänster.


Under februari och mars träffades jag och ett par andra ungdomar samt Harriet Abrahamsson och Frida W på G18 var vi kom upp med 4 små scener som passade in i temat, scenerna var karikatyrer på olika händelser som ja vi unga hade varit med om.

Den första scenen handlar om en förälder som inte alls lyssnar på den unga och som sätter stor press på den unga och vad som den unga borde prestera i men samtidigt så handlar det inte bara om föräldern utan också vad samhället ställer för krav på den unga.

Den andra scenen handlar om hur svårt det kan vara för en ungdom att komma iväg på morgonen till en beställd tid hos en psykolog eller sjuksyster. I scenen såg man en makt kamp mellan ängeln och djävulen inuti den unga och den här gången så vann ängeln.

Den tredje scenen är i princip en fortsättning på den andra som handlar om när den unga just har haft ett bra möte med en psykolog men som i slutet blir en vändpunkt mot det sämre för att den unga måste byta till en annan psykolog och det känns jätte motigt och vi försöker visa hur vissa saker som kan kännas enkla för den professionella men som är otroligt svåra för den unga.

Den fjärde och sista scenen utspelar sig under ett mångprofessionellt möte som handlar om att hitta något program åt en ung person, som spelas av mig, som just har hoppat ut ur skolan och som för tillfället är hemma och gör totalt ingenting. I scenen sitter den unga samt dess stödperson på ena sidan av ett långbord och de professionella på andra sidan, mötet blir mer som en rättegång och den unga blir överöst av en tsunami av frågor.


Hälsningar,
Tobias Wulff, kontorsbiträde på förbundet ännu i några veckorPå bilden: Frida Westerback, Nathalie Azéma, Katja Koverskoi, Nora Tallgrén, Tobias Wulff, Harriet Abrahamsson och Ann Backman. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar