onsdag 3 juni 2015

Nya Respons ute nu!

Nu är senaste numret av Respons ute! Tidningen kom till oss på kansliet i Jakobstad igår, och säkert dimper den ner i din brevlåda inom de närmaste dagarna. Det här numret har tema föräldraskap. Så här skriver jag i min kolumn på sidan 2:

"Barn framkallar så många känslor i oss föräldrar. En helt vanlig dag kan känslorna åka berg- och dalbana flera varv mellan skratt-och-tårar-och-förtvivlan-och-häpnad-och-oro-och-lättnad-och-tacksamhet-och-ilska-och-förvåning... Hur ska man egentligen göra för att hantera livets utmaningar, alla känslor? Och hur ska man vara som förälder för att skapa goda förutsättningar för sina barn? Beteendevetaren Petra Krantz Lindgren menar att alla föräldrar behöver hitta sina egna värderingar, sina egna svar, och våga lita på sig själva i föräldrarollen. Hon säger att det inte alls behöver vara särskilt invecklat, det här med att skapa en bra bas för barnen.
-
Berätta för barnen hur mycket de betyder för dig, ha roligt ihop, utför vardagliga sysslor tillsammans! Då stärker du barnets självkänsla, säger hon.

Att vara förälder är inte alltid lätt. Speciellt inte om barnen är sjuka. Monica Björkell-Ruhl fick en tuff start på mammalivet. Hennes son föddes med en unik kromosomavvikelse och ett allvarligt hjärtfel. Sjukhusvistelser och ytterligare diagnoser avlöste varandra och föräldrarna gjorde allt för att hålla ihop en sårbar vardag utan rutiner och lite sömn. Det lyckades – en tid. Men en dag orkade mamma inte stiga upp längre".
I den här tidningen kommer du även att kunna läsa om hur det är att vara ung mamma – och lite äldre mamma. Vi skriver också om hur det är att vara anhörig till någon med ätstörning.
Bland annat.
Välkommen till ett nytt nummer av tidningen Respons!
Vill du beställa tidningen? Gå in på vår hemsida: www.fspc.fi

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar