fredag 22 januari 2016

Förbundet besökte Navigatorn i Helsingfors


Verksamhetsledaren och regionsekretetaren besökte det nyöppnade servicestället Navigatorn i Helsingfors i början av veckan och blev mycket imponerade av servicehelheten. Det finns säkert ett stort behov för ett ställe som Navigatorn och därför sprider vi gärna information om stället via vår blogg.Är du under 30 år, utan arbete och studier och vistas i Helsingfors?

Då kan Navigatorn hjälpa dig att hitta arbete eller en studieplats. Du behöver inte boka tid, det är bara att gå in. Du behöver inte heller veta ”vad du vill göra när du blir stor”, på Navigatorn jobbar studiehandledare, socialarbetare och andra professionella vars uppgift är att hjälpa dig att hitta den sysselsättning som passar just dej

Adressen är Fredriksgatan 48 (mittemot Tennispalatset, bredvid Makuuni) och det är öppet må-fre kl.10-17.
Nästa vecka är det öppningsvecka och innebär specialprogram med olika teman för varje dag, som hälsa och hobby, utbildning och jobb, fritid och kultur, ung företagare och PARTY! På programmet finns musikuppträdanden, workshops, handarbeten, information om kurser, frivilligverksamhet mm. Du hittar detaljerat program på Navigatorns Fb-sida https://www.facebook.com/ohjaamohelsinki/?fref=nf


Vad är Navigatorn?

Navigatorn (Ohjaamo) i Kampen i Helsingfors är en lågtröskelservice för unga under 30 år som saknar jobb och utbildningsplats.

 Navigatorn samlar de tjänster som kan hjälpa unga som saknar sysselsättning att hitta sin plats i samhället. Behoven hos de unga är individuella och tanken bakom Navigatorn är att erbjuda den unga just de skräddarsydda tjänster hen behöver. För vissa kan det handla om att träffa en studiehandledare för att hitta en lämplig studieplats, andra behöver hjälp av TE-centralen för att hitta en arbets- eller praktikplats. Den unga som kommer till navigatorn har ofta ingen erfarenhet av arbetslivet och då kan arbetspraktik, finansierat av FPA, vara en lösning.

Navigatorn är ett samarbetsprojekt mellan arbets-och näringsministeriet, undervisnings- och kulturministeriet och social- och hälsovårdsministeriet och ingår i ungdomsgarantin i det nuvarande regeringsprogrammet. Verksamhet finns i olika delar av landet. Bland annat Navigatorn Österbotten som är aktiv i flera städer. På Helsingfors stad är stadskansliets näringslivsavdelning ansvarig för projektet, medan ungdomscentralen, utbildningsverket och social- och hälsovårdsverket är med och genomför det.  

Verksamheten får bidrag från Europeiska socialfonden (ESF).

Tillsvidare saknar Navigatorn Helsingfors egen hemsida på internet, men information hittas på Helsingfors stads sidor och Navigatorns Facebooksidor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar