måndag 31 juli 2017

Bär du omkring på orimlig, onödig oro?



Jenny Nylén har skrivit en bok som beskriver överdriven oro och ängslan. Om hur det är att hela tiden ligga steget före, eller ha ångest för saker som borde eller kanske kunde ha blivit annorlunda. Känslor som hon har burit omkring på ända sedan barnsben. Sällan eller aldrig har hon levt i nuet.
Boken ”Orimlig, onödig oro” är en personlig berättelse om ångest och om diagnosen GAD (Generalized Anxiety Disorder) som Jenny Nylén fick för några år sedan. Hon skriver att hon hela sitt liv har varit en orolig själ, trots att hon egentligen aldrig har haft någon anledning att vara det. Ångest, katastroftänkande och ett enormt kontrollbehov har styrt hennes vardag i stor utsträckning. Ända tills för ett par år sedan då hon sökte professionell hjälp för sina problem.
Det är en väldigt personlig berättelse hon skriver, och igenkänningsfaktorn är hög. Syftet är att få läsaren att förstå att det finns hjälp att få. Hon skriver: ”...när man väl fått hjälp att ändra sina tankebanor kan man få ett så mycket behagligare liv”.
Boken är 106 sidor lång och ges ut på Kloster förlag.
PERNILLA NYLUND

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar