tisdag 28 augusti 2018

En föreläsning om mod, resurser och drivkraftPsykosociala förbundet arrangerar tillsammans med Arbis i Jakobstad en föreläsning om hur man trots tuffa förutsättningar kan förändra sin livssituation. Mikael Andersson föddes utan armar och utan ben och har alltid fått kämpa för vad andra tar för givet. Redan som liten dömdes han ut av både läkarkåren och samhället.
Idag har han accepterat sina förutsättningar och hittat modet att vara annorlunda. Mikael Andersson är numera gift och har fyra barn, han är också egenföretagare och en av Sveriges mest populära föredragshållare. Onsdagen den 7.11 föreläser han i Jakobstad om vad man kan göra för att övervinna sina rädslor och hinder som dyker upp i livet.

Hej Mikael! Vi ser fram emot din föreläsning i Jakobstad den 7.11! Kan du berätta lite om vad du ska prata om!
-
Det är en personlig och upplevelsebaserad föreläsning där jag försöker förmedla ett budskap som alla kan ha glädje och nytta av. Oavsett ålder, kön, bakgrund eller eventuell funktionsnedsättning. Jag hoppas att den kan ge något till individ och grupp både på arbetsplatsen, men även i privata och sociala sammanhang.
-
Jag talar om mod, resurser, drivkraft, inställning, attityd, ja allt det som formar våra liv på olika sätt.

Du har ju mött fördomar från dag ett. Hur gör du för att hantera fördomarna som du möter?
- Genom att stå upp mot de fördomar jag möter men samtidigt inte tillåta detta påverka mitt liv och min sinnesstämning i för hög grad.

Upplever du någon typ av utanförskap idag?
-
Nej, inte så att det präglar mitt liv. Men det kan ibland uppstå enskilda situationer som kan upplevas som diskriminerande och till och med kränkande ibland.
- Jag försöker att vara delaktig i samhället utifrån mina förutsättningar. Att få ta plats och både kräva mina rättigheter samtidigt som jag tar ansvar för mina skyldigheter.

Din syn på att välja möjligheter istället för att fokusera på problem, är det något som alltid har funnits inom dig?
-
Nej, inte medvetet från början. Som barn var det nog mer en naturlig inställning. Något jag tror finns hos de flesta barn. Senare i livet har jag mer medvetet jobbat med mig själv mentalt och jag vill idag beskriva det som ett tydligt och konsekvent vägval.

Varifrån kommer din positiva syn på livet?
- Det kommer inifrån och är ett eget val. Något som jag ständigt måste jobba med mentalt. Det får man inte gratis.
Boka din plats till föreläsningen redan nu! Gå in på Arbis hemsida och se till att du också kommer med på denna kväll. Alla deltagare kommer att få en superfin goodiebag med sig hem också! Här finns en länk till anmälan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar