måndag 2 september 2019

Hösten är här
Foto: www.pixabay.com

Det pratas om att årets mysigaste årstid är här. Hösten. Med sina allt mörkare kvällar och krispigare luft, som gjort för att krypa ner under filten och titta på några avsnitt av favoritserien. Men tänk om man inte gillar hösten? Tänk om man inte gillar tanken på att vi går mot mörkare tider?
Då ska du titta igenom den här listan. Kanske kan du hitta ny inspiration eller få en ny tanke om något som du vill göra under hösten. För att du ska må bra.

1.     Fynda på loppis
Kanske några omaka koppar och fat kan få flytta hem till dig, eller en sliten, gammal stol som behöver ny färg för att piggna till? Att ge gamla saker nytt liv är riktigt roligt. Testa du också!

2.      Ta tillvara bibliotekets många skatter
Gå till biblioteket och låna e-böcker, ljudböcker eller en alldeles vanlig bok. Eller varför inte stanna en hel förmiddag för att läsa olika tidningar och tidskrifter?

3.      Leta fram garn och stickor
Tycker du om att arbeta med händerna? Kanske kan du hitta nya mönster på nätet som ger dig inspiration och kickar igång kreativiteten!

4.      Släktforska
Att söka sina rötter kan ge både en och två aha-upplevelser. Kanske härstammar din släkt inte alls från den plats eller det land som du tror? Kanske hittar du avlägsna släktingar som du kan skapa en relation till? Ta hjälp av Riksarkivet, Genealogiska samfundets sajt HisKi eller Arkivportalen.

5.      Fotografera mera
Upptäck din omgivning genom en kameralins. Och överraska dig själv med att hitta nya motiv och nya promenadrundor. Naturen bjuder på allt vackrare färger en tid framöver. Vad väljer du att se?

6.      Baka något nytt
Släng in en ny ingrediens i ett gammalt beprövat recept – bara för att testa något annorlunda! Vem vet, det kan ju bli fantastiskt gott!

Vi på Psykosociala förbundet vill önska Dig en riktigt fin höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar