torsdag 18 augusti 2016

Fina föreläsningar om psykisk hälsaVi på Psykosociala förbundet blir väldigt glada när vi läser kurskatalogen för Jakobstads Arbis, för här finns en mängd föreläsningar och kurser inom ämnet psykisk hälsa! Eller vad sägs om "Den lyckliga hjärnan", "Mod att våga" eller "En kväll i högkänslighetens tecken". Tummen upp för det fina utbudet!
Ser även att Pedersöre Medborgarinstitut har en extra intressant föreläsning på gång i november, "Önskan att dö, viljan att leva", en föreläsning med Alexandra Sippus som handlar om kampen mot en långvarig depression. Så här beskrivs föreläsningen på MI:S hemsida:

"Alexandra blev deprimerad redan under första året i högstadiet. Hon berättar om hur det är att vara sjuk, inte förstå vad som händer och det enda som hjälper är att skada sig själv för att lindra ångesten. Hon berättar om tankarna som snurrar i huvudet när man beslutar sig för att dö och känslorna av besvikelse över att vakna på sjukhuset efter ett misslyckat självmordsförsök. Om tvångstankar som känns som tortyr varje vaken timme. Föreläsningen går in på Alexandras sjukdomshistoria, över tretton år av sjukdom och rehabilitering till ett liv fritt från depression och psykisk ohälsa. Även om vården, hur hon upplevt den och om familjen som stod handfallen och hjälplös".

Alexandra är idag en 29-årig sjukskötare, socionom och erfarenhetsexpert inom psykisk ohälsa. Hon är mamma till en 4-årig flicka. Sambo och maratonlöpare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar