måndag 23 april 2018

En hälsning från Solvalla!

Jag har haft möjlighet att få vara med på förbundets kurs i personlig utveckling som ordnades i helgen på Lilla Solvalla. På torsdag anlände deltagarna som kom från olika delar av Svenskfinland och vi startade upp eftermiddagen med kaffe och kanelbulle samt info om hur dagarna kommer att se ut. Någon av deltagarna hade tidigare varit på någon liknande kurs men för flera var det första kontakten med Psykosociala Förbundet. Kursledare Lilli hade pyntat och fixat och såg till att det var välkomnande att stiga in.

Det är spännande att komma på kurs. Alla kommer från sina egna livssituationer och med olika förväntningar. Jag som var med för första gången i egenskap av ny kurskoordinator känner mej ändå varm om hjärtat när jag nu tänker på vilka fina personer som var på plats och hur bra det fungerade att samsas i de gemensamma utrymmena. Vi fick alla ta del av kursledarnas information och undervisning. Det blev ändå inte för tungt att ta till sig allt viktigt, för undervisningen varvades med prat och konkreta övningar. Det blev en hel del skratt mellan varven och vartefter blev vi alla mer avslappnade med varandra.

Under dagarna har vi fått äta mycket god mat och dagtid har det även funnits tid för ”egen tid” som man har kunnat använda för det som man själv just då upplevt att man behöver. Någon har vandrat i den fina naturen och någon annan har passat på att vila eller sova en stund. Varje kväll har vår kursledare Bengt dragit avslappningsövningar och jag tror att vi alla har fått möjlighet att hitta den form av avslappning som funkar bäst för just mej.

Bra och viktigt program, många konkreta verktyg för att kunna må bra samt trevlig samvaro och värdefulla pratstunder har vi alla fått. Tack till er alla som var med! 

Pia
 


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar