torsdag 28 maj 2020

YAM-teamets inspirationsdag

Inspiration,
ett stimuli som sätter igång mental verksamhet, det har vi jobbat med.  

Det var just den saken rehabiliterings/YAM-teamet gjorde idag. Vi har haft en helt fantastisk inspirationsdag ute vid Bådan i Nykarleby. För vårt jobbteam fungerar det otroligt bra att åka ut nånstans till ett naturnära ställe och sitta och jobba. Vi blir otroligt kreativa och det sätter igång en skapande effekt hos oss alla. Intressant att vi alla tre verkar ha ett liknande mental inställning och möts på samma nivå, sådana dagar som vi haft idag.

Idag har vi blickat lite bakåt, till vår verksamhet 2019. Det som var en väldigt positiv sak är att hela 89,91% av alla våra kursdeltagare 2019 var helt nya deltagare, som aldrig tidigare har deltagit i någon anpassningskurs hos oss. Detta kändes fint, för det betyder att vi nått ut till allmänheten med vår marknadsföring och många nya personer har fått stöd och hjälp i sin vardag hos oss. Så med detta kändes det väldigt fint att blicka framåt till vår kursverksamhet 2021 och planera vidare.

Vad gäller YAM-projektet så kommer vi att inleda vårt sista läsår hösten 2020 med projektet i Jakobstadsnejdens skolor. Visst funderar vi - kommer hösten bli en normal skolhöst eller hur kommer det bli...? Ja, det vet vi inte. Men vi hoppas på det bästa. Och trots att det blir vårt sista projektläsår med YAM, så blickar vi framåt. Och vi har låtit oss inspireras av naturens kraft med en skön promenad längs stranden och kreativiteten har flödat och vi har jobbat vidare med nya tankar kring hälsofrämjande och preventivt arbete i skolorna i framtiden inom Psykosociala förbundet. Visst ger dessa tankar en förhöjd känsla av motivation i ens arbetsvardag.

Vad får dig att bli inspirerad och motiverad i din vardag?

Hälsningar Ann-Charlott, Camilla och Pia
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar