fredag 9 oktober 2020

Låt oss prata om psykisk hälsa

Den 10 oktober varje år uppmärksammas den internationella Världsdagen för psykisk hälsa. Vi på Psykosociala förbundet jobbar dagligen med att synliggöra psykisk hälsa och ohälsa på olika sätt, och nu, inför den 10.10 vill vi dela en nyhet med dig.

Vi vill ge dig en liten förhandstitt på en film som vi har gjort med sportjournalisten Kaj Kunnas. I filmen, som heter ”Låt oss prata om psykisk hälsa”, vill vi synliggöra den inre hälsan och det inre måendet som varierar under livets gång. Vi ÄR så mycket vi människor, och vi måste fortsätta prata om det som pågår på insidan. Både sånt som gnager i oss och sånt som får oss att le.

Det blev en väldigt känslosam och ärlig intervju mellan Kaj Kunnas och Psykosociala förbundets informatör Pernilla Nylund. I filmen berättar Kaj bland annat om mobbning, livsförändrande ögonblick, tacksamhet, och att välja sina tankar.

Hela intervjun har blivit en film som kommer att visas i sin helhet i november. Under Mentalhälsoveckan, vecka 47, publicerar vi filmen ”Låt oss prata om psykisk hälsa” och vår förhoppning är att den bidrar till att de viktiga diskussionerna om psykisk hälsa fortsätter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar