lördag 9 juni 2012

Bättre sent än aldrig...hälsningar från Världen i Byn!


Vi behöver varandra är ett självklart budskap på Världen i byn festivalen
Psykosociala förbundet deltog tillsammans med flera hundra andra organisationer och föreningar i Världen i byn festivalen i Kajsaniemiparken i Helsingfors sista veckoslutet i maj.  Världen i byn är en gratis familjefestival som ordnats sedan år 1995. Festivalen fungerar som en träffpunkt där kulturella smakbitar och överraskningar från världens olika hörn presenteras och den bjuder på världsbilder, möjligheter, musik, cirkus, dans, teater, konst samt aktiviteter såväl för vuxna som för barn. 
Festivalen ger inte enbart perspektiv på mångkulturell tolerans, utvecklingssamarbete och globala frågor utan även på medmänsklighet och humanitet och samarbete mellan människor oberoende av bakgrund, personlighet, livssituation och intressen. På Världen i byn är alla välkomna.
Vi stod där i rad med bl.a. FDUV r.f. och SAMS r.f. och presenterade vår verksamhet på tre olika språk. Många stannade vid vårt bord och visade intresse för vårt arbete - ordet psykosocial är något man förstår på många språk. Vi hjälptes åt med lokalföreningen Sympati r.f. och turades om att presentera vår verksamhet och dela ut material. Tack Viveca och Monica för samarbetet!
Världen i byn arrangeras av KEPA r.f. som är en paraplyorganisation för nästan 300 finska medborgarorganisationer som idkar utvecklingssamsarbete eller på annat sätt arbetar med u-landsfrågor och globala frågor.
MajvorInga kommentarer:

Skicka en kommentar