onsdag 22 augusti 2012

Skärgårdsläger på Iniö

Dagbok från Psykosociala förbundets Skärgårdsläger på Iniö 5-9.6-2012 (skrivet av lägerdeltagarna) (Foton: Monika Gestranius)


 

TISDAG 5.6

-          Vi samlades från olika orter i Svenskfinland, för att deltaga i skärgårdslägret på Iniö. På busstationen i Åbo såg vi andra som vi antog också skulle till skärgårdslägret. På krokiga vägar i hög hastighet kom vi till Gustavs, därifrån färjan avgick. Väl på Iniö möttes vi av ledarna med bilar. Vi höll på att få en deltagare till som hade stigit på fel färja och skulle till Åland. Där stod han i blåsten i bara shorts. Vi kom till det vackra Bergshagen och solen hade vi med oss. Till lunch åt vi en god nässelsoppa med hembakat bröd. Därefter presenterade vi oss för varandra. Vi gick på rundvandring på området och sedan till stranden. Myggorna stack oss ideligen. Uppe på berget bredde en vacker skärgårdsvy ut sig och den gamla midsommarstången gnisslade i solen. Efter promenaden smakade det gott med kaffe och spälltrån. Sedan tog vi oss en välbehövlig vila. Under tiden hade det kommit två deltagare till från Österbotten. Efter det var det middag med god rökt fisk. Sedan fick vi göra vad vi ville tills det var dags att gå till sängs, trötta efter en lång dag.

 

ONSDAG 6.6

-          Vi vaknade till en mulen dag, men efter en stund sken solen. Vi åt en god frukost och sedan fick var och en dekorera ett dynvar. Vi gjorde alla tillsammans ett dynvar åt Satu och ett åt Tapani. Efter lunchen lekte vi blindbock och det var jätteroligt. Eva och Lisbet var ute till Bergshagensjön och metade en stund. Vädret var för lugnt, så inget napp i dag. Sedan åkte vi till huvudön och njöt av solen och landskapet. Vi besökte butiken och en gråstenskyrka. Klockan 17 åt vi alla en god låda med hönskött och korngryn och sallad till. På kvällen badade vi bastu. Efteråt spelade Tapani på gitarr och vi sjöng med, ur sångbladen ute. Alla sjöng så bra så att vi klappade i händerna. Vid 19-tiden gick jag och Eva till stranden och jag tog mitt första svalkande dopp. Först var det kallt men jag simmade ut mot bryggan, där var det varmt. Sen kvällste och youghurt och hapanskorpor till. Avslutning med varm skön bastu. (skrivet av Lisbet)

 

TORSDAG 7.6

-          Fint väder från morgonen, efter frukosten tog vi en promenad i skogen. Morgongymnastik med ledning av Lisbet på stenhäll. Efteråt gruppaktivitet i naturen. Efter lunchen, skärgårdskryssning till Åselholm. Vi tog en promenad till stranden och såg på äldsta bredsågen. Vi hade kaffe och pannkaka som picknick. Kryssningen tog en timme en väg i strålande sol. Sen åkte vi hem igen och vilade ut. Vi såg också en stor havsörn. Efter middagen slappade vi i solen, spelade mölkky. Varit en UNDERBAR dag.

 

FREDAG 8.6

-          Fredagen var också en rolig dag. Den började med uppfriskande morgongymnastik. Därefter förvandlades vi till torgförsäljare. Alla samlade saker från naturen som vi skulle “sälja” åt varandra. Efter en liten uppfriskande vilopaus åt vi en läcker lunch (som vanligt). När alla var mätta gjorde vi en utfärd med roddbåtar till en närliggande ö. Kaffe och kaka hörde till på klipporna. Kvällen var mycket trevlig, den spenderade vi i bastun och runt lägerelden efter en intressant föreläsning (av Janne Gröning). TACK FÖR ETT JÄTTEGIVANDE LÄGER.

 

LÖRDAG 9.6 (skrivet av Sonja/Monika)

-          Sista morgonen på lägret var regnig. Morgonmål klockan 9. Kanske lite vemodig stämning, när lägret skrider mot sitt slut. Vi diskuterade veckan som varit och konstaterade att vi har haft en givande vecka. Ännu en gång ut i naturen och söka avskedspresenter åt varandra.

 

Tack alla som gjort vårt läger minnesvärt. Ta vara på er, ni är alla värdefulla. Önskar Sonja och Monika
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar