fredag 6 februari 2015

Ute på fältet

Hej på er! Och glad fredag! Den här veckan har vi rört oss ute på fältet en del, tänkte visa några bilder från vår arbetsvardag. Februari ser annars ut att bli en intensiv månad med en mängd möten, föreläsningar, seminarier och annat. Vi kommer dessutom att få en praktikant till kansliet i Jakobstad som börjar inom kort. Det blir roligt! Och vi hoppas förstås att hon ska trivas hos oss. Den 15 februari är det deadline för första numret av Respons, så vi jobbar intensivt med den nu. Det blir ett bra nummer! Om unga och utsatta, självkänsla och nya föreningen Acceptans. Bland annat.

Rehabiliteringschef Ann-Charlott Rastas var häromdagen på en föreläsningsdag i Jakobstad som ordnades som ett samarbete mellan SuPer-facket för närvårdare och YA:s närvårdarstuderande.Och informatören var igår i Vasa hela dagen för att diskutera vilka typer av förebyggande stödinsatser som behövs för unga utsatta - var finns broarna mellan grundskolan och andra stadiets utbildning? Hur kan man stöda ungdomar vid övergångar? Kommunerna, utbildningsenheter, offentliga och tredje sektorn förväntas ta ett allt större ansvar för att se till att våra unga inte faller utanför.

Under dagen fick vi höra de unga själva berätta om när de skulle ha behövt mer stöd av vuxna och vad som hände när stödet fanns där. Här några bilder från dagen:

Academill i Vasa

Hjälpmedel för personer som har adhd.

Seminariet ordnades samtidigt i Vasa och Helsingfors. Via videolänk kunde vi delta i samma seminarium samtidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar