fredag 30 december 2016

Vi växer tillsammans

Det är årets sista arbetsdag. En sån där dag då man blickar både bakåt och framåt. Bakåt, mot det som har varit - hur har det gångna året sett ut? Vad har vi åstadkommit? Vilka utmaningar har vi stått inför? Och framåt - vad har vi framför oss, vad väntar runt hörnet 2017?

Det här året började med att vi flyttade vårt huvudkansli till en ny adress. Vi packade ihop alla pärmar, datorer, papper och kontorsmöbler och flyttade in till centrala Jakobstad. För att bli mer lättillgängliga, för att få mer synlighet, för att finnas nära människan och få mer ändamålsenliga utrymmen. Nu har vi ett konferensrum som behövs för vår verksamhet. Nu är det lättare att nå oss. Vårt regionkansli finns i superfina utrymmen på G18 i Helsingfors där vi under året har inlett flera fina samarbeten med de andra organisationerna i huset.

Under våren arrangerade vi bland annat en uppskattad föreningsträff, det hölls ett vårmöte, vi var ute i olika skolor och föreläste om psykisk hälsa, vi höll kurser i Psykiska första hjälpen på vårt huvudkansli, och vi inledde planeringen av ett helt nytt projekt - Livsloppet. Tillsammans med fem andra aktörer körde vi igång en planering som vi inte visste vad det skulle resultera i. Vi kastade oss ut i det okända för att vi ville uppmärksamma psykisk hälsa och ohälsa på ett nytt sätt, och det skulle visa sig att satsningen var värd all tid och energi som vi lagt ner: Livsloppet arrangerades på Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober och närmare 800 deltagare samlades i Jakobstad för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk ohälsa. TACK till alla er som var med och uppmärksammade den dagen med oss! 

Samtidigt som vår verksamhet har utvecklats och vi har provat på nytt, har vi försökt hålla grunden stabil - trots alla reformer och förändringar som är på gång ute i samhället. En viktig milstolpe i arbetet mot ett jämlikare, mera delaktigt samhälle, var ratificeringen av FN-konventionen för personer med funktionshinder. Detta firades gemensamt med en stor fest på G18 i Helsingfors!

Under hösten avslutades våra FPA – rehabiliteringskurser som vi haft förmånen att ordna under många år. Vi har haft ett mycket stabilt och fint kursledarteam som jobbat duktigt och målmedvetet. Men nu är det samarbetet avslutat och ett nytt åt kommer tillmötes med nya utmaningar. Gå gärna in på vår hemsida (fspc.fi) för att titta på våra fina RAY-finansierade kurser för nästa år!Det har varit ett väldigt intensivt och givande år. Arbetsfältet är enormt och det talas mer än någonsin om psykisk hälsa och ohälsa. Vi ser med nyfikenhet fram emot ett nytt verksamhetsår och vi hoppas att vi kan hjälpa och stöda just Dig på bästa sätt. Du är värdefull, kom ihåg det!
Vi hörs på nytt 2017 - då växer vi ännu mer tillsammans!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar