torsdag 7 juni 2018

Fina dagar i Tammerfors

Temat för SAMS sommardagar i Tammerfors var "Styrka och harmoni genom berättelser". Det blev också mycket fokus på bemötande, hur vi möter varandra. Hur ser ett bra bemötande ut och hur ser ett dåligt bemötande ut. Vad är det som gör att vi vågar öppna upp oss mot näst intill okända människor ibland?
Det har varit två fina dagar. Tack SAMS - Samarbetsförbundet kring funktionshinder! Tack Svenska kulturfonden! Tack Scandic Rosendahl för riktigt god mat!
Vi har fått ta del av föreläsningar av biskop Björn Vikström, Kriscenterdirektören och mamman Anne Salovaara-Kero som skriver bloggen Mamma Annorlunda. Jens Berg, tidigare chefredaktör för Hbl och chef på Yle, pratade om finlandssvenska ödesfrågor och fick många av oss att reflektera över vår vardag. Agneta Möller-Salmela är läsinspiratör och jobbar på Hangö stadsbibliotek. Hon har utvecklat intressanta metoder för läsinspiration som vi fick veta mer om. Mycket intressant. Den föreläsning som betydde mest för mig var programledaren Mårten Svartströms syn på bemötande i en intervjusituation, och vad alla människomöten har betytt för honom själv. Mårten Svartström är i dagsläget en av två programledare för Efter Nio, och har även jobbat med Min morgon på Yle Fem. I nästa nummer av tidningen Respons kan du läsa mer om SAMS sommardagar.

/Pernilla
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar