tisdag 30 juni 2020

Stödtjänster för unga under sommarenSommarlovet kan innehålla både bättre och sämre stunder. För många unga kan sommaren vara en utmanande tid då vardagens strukturer försvinner.


Yttre krav på att ha roligt och vara glad kan upplevas som större under sommaren. För många kan sommarlovet även innebära ensamhet och brist på trygga vuxna när skolorna stänger sina dörrar.


Behöver du någon att tala med? Nedan hittar du stödtjänster som har öppet även under sommaren.


Om du behöver samtalsstöd ska du inte tveka att ta kontakt med någon. Inget bekymmer är för litet och det lönar sig alltid att söka hjälp.

Stödtjänster som har öppet under 
sommarenChatt- och telefonkalendern
Via Luckans nya chatt- och telefonkalender hittar du smidigt och snabbt vilka svenskspråkiga tjänster som har öppet idag. Kalendern samlar alla nationella chatt- och telefontjänster på svenska i Finland för dig som är ung och ung vuxen. Tjänsterna kan på olika sätt stödja och hjälpa dig i olika livssituationer eller kriser.


Den svenskspråkiga barn- och ungdomstelefonen, Mannerheims Barnskyddsförbund

Barn- och ungdomstelefonen betjänar under sommaren på numret 0800 96 116 måndag till onsdag kl. 14-17 och torsdagar kl. 17-20. Samtalet är gratis för dig, syns inte i telefonräkningen och bandas inte in. Du kan ringa anonymt.

https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/barn-och-ungdomstelefonen/


HelsingforsMission

HelsingforsMission erbjuder hjälp för unga under hela sommaren. HelsingforsMisson erbjuder hjälp för 12-29 -åriga unga. Den unga kan få samtalshjälp av en professionell hjälpare, av en utbildad volontär som stöd i sin vardag och av ensamhetsarbete, där man har möjlighet att bearbeta ensamhet med hjälp av samtal och självständigt arbete.


Röda Korset, De ungas skyddshus

Röda Korsets skyddshus för unga erbjuder kris- och samtalshjälp med låg tröskel för ungdomar och deras familjer.

https://www.rodakorset.fi/ungasskyddshus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar