tisdag 5 augusti 2014

Sökes: huvudpersoner till tv-serie!

En ny 10-delad tv-serie som behandlar olika handikapp och/ eller funktionshinder kommer att spelas in under hösten. Varje avsnitt är 30 minuter långt och har en huvudperson som programledaren Peter Al Fakir träffar och följer med. Produktionsbolaget Redneck productions har hittat många bra huvudpersoner men saknar ännu någon med en psykosocial problematik. Vi sö...ker någon vars vardag klart påverkas av sjukdomen eller funktionshindret. Det får gärna också vara någon med humor och självdistans som kan reflektera över sitt liv och sitt "funktionshinder". Man kommer också att följa upp ett så kallat "sidotema" i avsnittet vilket kan vara t.ex. att någon går på dejt, flyttar hemifrån eller söker ett jobb. Med andra ord handlar det också väldigt mycket om människan i sig.

Tidtabellsmässigt kommer produktionsbolaget att träffa så många som möjligt och testfilma personer nu under augusti för att sedan göra ett urval och spela in de slutliga avsnitten i september-oktober. Man räknar med 4 inspelningsdagar per person/avsnitt. Serien kommer att visas på YLE Fem våren 2015.

Har du tips på personer som kunde tänkas passa in på den beskrivningen? Mejla i så fall Julia Ingo på adressen: julia@rdnk.fi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar