torsdag 11 december 2014

Vilken succé det blev!

Vilken fantastisk dag vi fick ta del av igår! Tusen tack ALLA ni cirka 200 personer som var med på seminariet för unga i Jakobstad, och tusen tack Benjamin och Jessika - ni är guld värda. Så otroligt duktiga, inspirerande, starka. Det blev en dag att minnas, en dag att lära sig av, en dag att prata om. För det hoppas vi att alla unga gör - vågar prata om det här. Om hur det kan vara att växa upp i dysfunktionella familjer, där någon förälder kanske dricker för mycket eller är psykiskt sjuk. Vi ska inte sopa de här problemen under mattan och som ung ska man inte tro att man är ensam, för det är man inte.

Benjamin växte upp med en bipolär mamma. Hans pappa är alkoholist. I sin föreläsning berättade Benjamin om sitt destruktiva beteende och vägen genom mobbning, nynazism, spelmissbruk, drogmissbruk, depression, självmordsförsök och vistelser på mentalsjukhus. Vi fick även ta del av hans tillfrisknande och de vändpunkter som fick honom att välja livet och släppa hatet. Idag mår Benjamin rätt bra.

Jessika Arvik från organisationen Maskrosbarn i Sverige växte upp i en familj med psykisk ohälsa, psykisk och fysisk misshandel. I sin föreläsning berättade Jessika om sina upplevelser och känslorna från sin uppväxt. Hon berättade även om sin egen resa till att börja må bättre, börja välja sig själv och hur hon idag kan välja sin relation till sina föräldrar.

Deltagarna fick ställa anonyma frågor till föreläsarna som de senare tog upp, och föreläsningen avslutades på ett väldigt känslosamt sätt. Alla 200 deltagare fick en kram innan de gick hem. Vilket fint avslut på en fin och viktig dag! Responsen från alla unga visar att den här typen av föreläsningar verkligen behövs och vi hade förstås önskat att alla som ville skulle ha rymts med. Sköt om er alla ni där ute! Hälsar Pernilla & CoInga kommentarer:

Skicka en kommentar