fredag 13 mars 2015

De inspirerar till god hälsa

Häromdagen hade jag förmånen att få träffa två härliga kvinnor som genom sitt företag vill inspirera andra till god hälsa och en sund livsstil. Ann Snellman och Camilla Lillqvist älskar naturen. De vet att naturen har en lugnande effekt på oss människor och därför vill de uppmana alla att vistas ute i naturen mera.

Företaget som de driver heter Reviva och är både ett hälsoföretag och ett grossistföretag - de erbjuder behandlingar i kinesiologi och säljer ekologiska kosttillskott.
I kinesiologin utgår man från musklerna. Genom muskeltestning kan man hitta problem, spänningar och obalanser i kroppen, förstå dess orsaker och hur de bör behandlas. Grundtanken är att kroppen och det undermedvetna vet vad so är fel. Kinesiologens uppgift är därför att ställa frågor till musklerna och lyssna på kroppens svar. Ann Snellman säger så här:
- Först gäller det alltså att ta reda på vad som stressar nervsystemet och på vilket sätt vi kan åtgärda det. Jag gör olika tester och ställer många frågor, det är lite detektivarbete.
Ofta är det stress, utmattningssymtom, tarm och mage som kunderna behöver hjälp med.
Kinesiologen fokuserar på kroppens egen självläkning och återhämtande processer, och behandlingsteknikerna är många. På Reviva använder man sig av allt från näringsterapi, detoxkurer och lymfmassage till så kallad "tapping" i kombination med samtalsterapi och stressterapi.

Reviva finns i Jakobstad och här är några bilder från mitt besök där. Hela texten kommer du att kunna läsa i Respons så småningom.
Ha en fin fredag!
Hälsar Pernilla

Camilla Lillqvist och Ann Snellman på Reviva.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar