onsdag 27 maj 2015

Är du vår nya medarbetare?

Välkommen till Psykosociala förbundet! Vi är en riksomfattande, svenskspråkig och ideell organisation som arbetar med psykisk hälsa. I vårt arbete erbjuder vi kurser inom psykosocial rehabilitering, telefonrådgivning och stöd via våra medlemsföreningar som finns på olika håll i Svenskfinland och på Åland. Vi arbetar målmedvetet för att påverka attityder ute i samhället, vi sprider information och kunskap om psykisk hälsa och vi jobbar aktivt med intressepolitiska frågor.
Vårt huvudkontor finns i Jakobstad, men vi har även ett regionkansli i Helsingfors. Vi söker nu en ny regionsekreterare till södra Finland.


Arbetsplats: kansliet i Helsingfors på Georgsgatan 18.

Huvuduppgift: att sköta Psykosociala förbundets verksamhet i södra Finland. Anställningen börjar 1.8.2015 och fortsätter fram till 31.1.2016 med möjlighet till förlängning med en uppdaterad befattningsbeskrivning efter 1.2.2016.  

I uppdraget som regionsekreterare ingår bland annat följande:

- tillsammans med förbundets informatör sköta informationsspridningen i södra Finland och samarbeta med medlemsföreningarna i södra Finland.
- ta del av information om psykisk ohälsa/hälsa på finska och föra vidare inom vår organisation, speciellt gällande frågor inom intressebevakning och informationsområdet.
- sköta intressebevakningsuppgifter framförallt gällande mentalvården och bevakning av rätten att få vård och service på svenska. Detta i samarbete med verksamhetsledaren och styrelsen.
- samarbeta med övriga mentalhälsoorganisationer och funktionshinderorganisationer gällande  aktuella frågor.
- marknadsföra och informera om Psykosociala förbundets allmännyttiga verksamhet och anpassningskursverksamhet vid olika instanser - på mässor, hos olika föreningar, vid verksamhetspunkter i södra Finlands region.

Kvalifikationer: Vi önskar att du som söker har lämplig utbildning och tidigare erfarenhet från social- och mentalvårdsområdet och en vilja att arbeta med frågor som har med psykisk hälsa och ohälsa att göra. Arbetet innebär en del resor inom landet. Om du har förmåga att arbeta både självständigt och i team, datorkunnig, erfarenhet från föreningsvärlden samt utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i finska, då är det kanske just dig vi söker.
En ändring av befattningsbeskrivningen är under planering, vilket är anledningen till att vi i detta nu erbjuder anställning för 6 månader i första hand och 80 procents arbetstid.

Låter det intressant? Skicka en fritt formulerad ansökan per e-post* till:
bodil.viitanen@fspc.fi senast 5 juni.
*Om du önskar skicka din ansökan istället per post är adressen:
 
Psykosociala förbundet rf, verksamhetsledare Bodil Viitanen, Solkullav. 65, 68600 Jakobstad
 
Om du har frågor om arbetet, ring Bodil Viitanen, verksamhetsledare på tel.
06-7232515 eller 050-5251243.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar