tisdag 5 maj 2015

Boktips inför sommaren

Hej på er!
Sakta men säkert har solen börjat visa sig mer och mer, äntligen har våren kommit igång! En av mina favoritsysselsättningar såhär på våren och sommaren är att gå ut i trädgården, mysa in mig i en filt och läsa en bra bok. Därför tänkte jag tipsa er om några böcker inför sommaren!

Bildresultat för våga vara operfekt
”Våga vara operfekt” Brené Brown
Jobba smartare, bli snyggare, leva bättre och mer hälsosamt. Många av oss tror att det är vägen till ett lyckligare liv.
Brené Brown, sociolog och har forskat om sårbarhet och skam, säger tvärtom: Var som du är! Var glad för det som blir bättre, men acceptera dina fel och brister. Strunta i vad andra tycker. Våga vara operfekt! Du är värdefull!

Bildresultat för generation ångest
”Generation ångest : Min jakt på sinnesro” Scott Stossel
Med sin öppna, självutlämnande och humoristiska ton berättar journalisten Scott Stossel om plågsamma, men också dråpliga situationer han hamnat i på grund av sina psykiska besvär. Han har i åratal plågats av återkommande panikattacker och av fobier som drabbat honom i de mest oväntade situationer.

Generation Ångest är en empatisk och humoristisk och inspirerande bok som tar upp psykiskt ohälsa på ett lättsamt och ett personligt sätt. Scott Stossel erbjuder inte enkla svar och råd för hur vi ska bli ångestfria. Han konstaterar istället att ångest är en del av att vara människa.

Bildresultat för det händer när du vilar
”Det händer när du vilar” Tomas Sjödin
Sjödin har skrivit ”Det händer när du vilar” för människor som har mycket omkring sig och som uppskattar det en bok om vårt behov av stillhet, men också om hur mycket vi behöver umgänge, måltider och fest. I ett samhälle där allting går fortare och fortare har vilan gått från att vara det första, det som ger kraft till arbete och ansvar, till att hamna sist. Vilan har blivit en kompensation, en snabbladdning, istället för att vara en del av själva livet.
 
Bildresultat för wreck this journal
”Wreck this journal” Keri Smith
Sist vill jag tipsa om en bok som blivit lite av en personlig favorit.

”Wreck this journal” är gjord av Keri Smith. Till den här boken skapar du innehållet. Låter det konstigt? Såhär beskrivs boken av förlaget. “Wreck this journal är till för alla som någon gång haft problem att påbörja, fortsätta eller avsluta en dagbok eller sketchbok. En illustrerad bok med subversiva uppmaningar som ber läsarna att samla sina bästa misstags- och ”mess making” förmågor för att fylla, eller förstöra bokens sidor.”

Du hittar alla dessa böcker hos www.adlibris.com/fi/sv
Ha en bra fortsättning på veckan!                                                                                                                                           Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar