måndag 7 september 2015

Vänstugan Primula på äventyr i Lappland

I nyaste numret av Respons kan man bland annat läsa om Vänstugan Primulas resa till Lappland. Så här skriver verksamhetsledare Torolf Back:

Onsdagsmorgonen den 29 juli bar det iväg. Vi var 29 glada resenärer som satte oss i bussen med destination Lapiosalmi i Posio kommun. Efter Uleåborg började vi se renar och med både kaffe- och grillpauser anlände vi på kvällen till en väldigt naturskön lägergård med en närbelägen sjö. Vi blev inkvarterade i större och mindre stugor med alla bekvämligheter.

På torsdag åkte vi till Rovaniemi och hälsade på jultomten i Santa Village där även polcirkeln är, efter det fick man välja mellan ett besök till Arktikum eller gå ett varv på stan. Kvällarna tillbringade vi med promenader, bastubad och goda middagar av köksmästaren Tapani som ensam skötte hela ruljansen på lägergården.
Under fredagen gick bussen till Ruka där vi i regnet åkte lift upp till toppen på berget, tyvärr så kom det en riktigt rejäl regnskur just då vi satte oss i liften. Men trots detta hölls humöret på topp och i efterhand har vi fått höra av deltagarna att det var ett av de roligaste regnen de varit i. Vi besökte även Kuusamon Suurpetokeskus där vi bland annat såg en charmerande björn.
På lördagen vandrade vi i Korouoma och besökte Pentik gallerian. Sista dan for vi via Hillamarkkinat samt till den natursköna djurparken i Ranua. Hem till Kristinestad anlände vi nöjda och belåtna klockan 23.00 på söndagskvällen. 
Vår resa varade som sagt i hela fem dagar i ur och skur och roligt hade vi.
Foto: Torolf Back

Foto: Isabelle Back

Foto: Paavo Rantala


Foto: Isabelle Back
 

Torolf Back
Verksamhetsledare Vänstugan Primula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar