tisdag 6 oktober 2015

Lyckat Anhörigseminarium i Vasa

Hej alla! Idag har vi hängt i Vasa hela dagen eftersom Anhörigseminariet 2015 gick av stapeln. Vilken fantastisk dag det blev! Auditoriet på Yrkeshögskolan Novia var så gott som fullsatt och vi fick ta del av många givande diskussioner och inlägg i samtalen mellan föreläsarna och publiken. TACK till alla som deltog och TACK till våra fina föreläsare! Dagen inleddes med en teaterpjäs där vi blickade in i en vardagssituation i ett hem med psykisk ohälsa. Lite senare berättade Benjamin Sidorov om sin uppväxt med en bipolär mamma och en alkoholiserad pappa. En föreläsning som var otroligt uppskattad och som berörde varenda kotte i publiken.

Benjamin Sidorov.

Efter lunch var det Liselott Nyströms tur att berätta om den viktiga ungdomsportalen Decibel.fi. Hon förklarade att Decibel ofta är den första kontakten som ungdomar tar när de vill berätta om olika problem som de har - vad det än kan gälla! 

Liselott Nyström.

Dagen avslutades på bästa sätt - med en livlig paneldiskussion där både publik och professionella diskuterade problem och problemlösning tillsammans. Mycket givande! Så än en gång - TACK för en fin dag!

I panelen: Heikki Kurkiala, Lena Valkeakari, Benjamin Sidorov och Liselott Nyström. Moderator är Camilla Pitkänen.2 kommentarer: