torsdag 1 oktober 2015

Sympati firade 30 år!


På tisdagen firade föreningen Sympati 30 år med jubileumsseminarium på Balders sal i Helsingfors.

 Seminariet inleddes med festtal av europarlamentarikern Nils Torvalds och professor Kristian Wahlbeck. Minoritetsombudsmannen Eva Biaudet kunde tyvärr inte närvara men skickade videohälsning. Samtliga talare lyfte upp det otroligt fina och viktiga arbete som Sympati gör för att motverka stigmatisering av psykisk ohälsa. Trots att föreningen idag har en anställd verksamhetsledare (prisad för sin insats) kom det tydligt fram hur föreningens kärna är medlemmarna. Utan dem och de frivilligas engagemang skulle Sympati inte vara den blomstrande 30-åring som den är idag!

På programmet stod också lansering av "Mera Sympati 30-års festskriften" och sång och dikt av Harriet Abrahamsson och Martina Roos. Höjdaren på festen var ändå Sympatikören som underhöll publiken bland annat med en fin version av den alltid lika vackra och rörande Höstvisan med text av Tove Jansson.  
Jubiléet avslutades med kaffe och kaka och fest för medlemmarna.


Psykosociala förbundet gratulerar 30-åringen och tackar för en fin eftermiddag i trevligt sällskapJ


Den fantastiska Sympatikören


Psykosociala förbundet uppvaktade Sympati. På bilden ordförande och verksamhetsledare från båda organisationerna.


Sonja från Stödpersonsverksamheten som var underhyresgäst hos Sympati på Eriksgatan i 10 år och festdeltagare och stödperson John. 


Glada jubilarer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar