tisdag 3 maj 2016

Boktips: När mammas tankar ändrade färg

Jag blev nyfiken på två nya böcker och har beställt ett recensionsexemplar av den ena. Den heter "När mammas tankar ändrade färg" skildrar barnets perspektiv i hur det kan vara när en förälder är deprimerad. Såhär skriver man om boken:

Max är fundersam. Det är något som blivit annorlunda med hans mamma. Hon är trött, rösten är ledsen och kojan får vara kvar i vardagsrummet i flera veckor. Pappa säger att mamma är sjuk men Max kan inte se något som är fel. Med en annorlunda mamma vill Max inte att kompisarna ska följa med hem. Vad skulle de säga om de såg att hans mamma sov mitt på dagen? Eller hörde den ledsna rösten?


I samtal med skolans sjuksköterska får Max förståelse för att det är mammas tankar som blivit mörka och som gör att hon inte mår bra. "När mammas tankar ändrade färg" är den andra boken av Sara Galli och Mats Molid i deras barnboksserie om barn i svåra livssituationer. Den första boken Får hundar korvar i himlen? tilldelades Statens Kulturråds Litteraturstöd.

En annan bok som jag vill tipsa om är "Jag brukar vinka till en sten" som handlar om ett litet barn som förlorar sitt syskon. Det handlar om de funderingar ett litet barn kan ha kring döden.
Det är också en berättelse om att livet går vidare, och att den som dör lever kvar hos oss på olika sätt.
Böckerna ges ut på Idus förlag. Kolla gärna: www.idusforlag.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar