måndag 9 maj 2016

KRAN rf startar stödgrupp för personer med hetsätningsstörningNy stödgrupp för personer med hetsätningsstörning börjar 12.5


KRAN rf, som är takorganisation för kristen missbrukarvård startar en anonym stödgrupp för personer med hetsätningsstörning. Om du känner att gruppen kunde vara något för dig och du har möjlighet att ta dig till G18 i centrala Helsingfors är det bara att dyka upp där. Ingen anmälan behövs. 


Blommande körsbärsträd

När? 12.5.2016
Var? I KRAN:s utrymmen, Georgsgatan 18 A, 3e våningen, Helsingfors
Hetsätning är en form av ätstörning som ofta leder till oönskad viktökning, skuld- och skamkänslor. Hetsätningsstörning (BED, Binge eating disorder) är den vanligaste ätstörningen hos vuxna personer och är besläktad med bulimi. Vid hetsätningsstörning upplevs ätandet ofta som okontrollerbart och tvångsmässigt. Det kan vara svårt att söka hjälp eller att ens prata om hetsätningsstörning och därför vill Förbundet KRAN erbjuda en kamratstödsgrupp kring detta.
Gruppen leds av utbildade utbildade erfarenhetsexperten Rita Jansson i KRAN:s utrymmen, Georgsg. 18, 3e vån torsdagar kl. 18:30 - 20:30 med början 12.5. Mera information:rita.jansson@gmail.com.
Gruppens första träff, torsdagen den 12 maj gästas av Ulrica Jungerstam-Mattson, pol.mag. inom utvecklingspsykologi och hälsovårdare Marie Nyqvist från Ätstörningscentrum.
Tillsammans berättar de om ätstörningar och om sjukdomsförloppet med utgångspunkt hetsätningsstörning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar