torsdag 9 juni 2016

Grattis till 20-åriga Sveps!
Ungdomsverkstaden Sveps firade sitt 20-årsjubileum och bjöd in till fest på G18. I 20 år har Sveps hjälpt ungdomar med att hitta sin plats i livet. 
 

Sveps är en svenskspråkig ungdomsverkstad (den ända i huvudtsadsregionen) och jobbar för att förbättra svenskspråkiga ungdomars möjligheter till studier och arbete. Deerbjuder idag fyra olika verksamheter; uppsökande ungdomsarbete, startträning, arbetsträning samt jobbcoaching. Sveps upprätthålls av Folkhälsan Utbildning Ab. För mera information om Sveps: www.sveps.fi.

Behovet för denna typ av verksamhet är uppenbart, antalet ungdomar inom deras verksamhet har fördubblats på 10 år. Verksamheten är väldigt uppskattad vilket man kunde höra i festtalen som hölls av Stefan Mutanen, vd för Samfundet Folkhälsan, och pol.dr Mathilda Wrede-Jäntti som forskat mycket i ungdomsarbetslöshet.   

Psykosociala förbundet gratulerar varmt till den 20-åriga Sveps och hoppas att verksamheten fortsätter med det oerhört viktiga och värdefulla arbetet i minst 20 år till!

 

Tariku “Tarre” Ahlfors, verksamhetsledare för Sveps och Stefan Mutanen, verkställande direktör för Samfundet Folkhälsan.

FSKC (Finlands Svenska Kompetens Center Ab) deltog i firandet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar